Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΠΕΡΙ ΒΛΑΚΕΙΑΣ

Μεγάλη μερίδα του κόσμου αντιλαμβάνεται την νυχτερινή έξοδο σε καταστήματα που προσφέρουν αμφίβολης ποιότητας αλκοόλ με εκκωφαντική μουσική (μπαρ), ως ευκαιρία για γνωριμία με άλλα πρόσωπα συνήθους του αντίθετου φίλου, ανάλογα φυσικά με τις προτιμήσεις του καθενός. Η παραπάνω πρακτική είναι θεμιτή, αρκεί να τηρούνται οι κανόνες της αξιοπρέπειας και της ευγένειας.
Ένα βράδυ μαζί με τον Ησύχιο, βγήκαμε σε κεντρικό bar των Αθηνών με μεγάλη παρέα. Αφού γνωριστήκαμε όλοι με όλους, άρχισαν να δημιουργούνται  πηγαδάκια. Βρέθηκα λοιπόν με τον Ησύχιο και ένα φίλο φίλου του, τον Ευλάμπιο σε μια άκρη του Bar. Ενώ μιλούσαμε για άσχετα θέματα, ξαφνικά ο Ευλάμπιος αντιλαμβάνεται ότι δύο κοπέλες από απέναντι μας κοιτάνε επίμονα. Γυρίζει προς το μέρος μου και μου λέει «θέλεις να πάμε να μιλήσουμε στις κοπέλες;». Απάντησα  κουρασμένα, ότι δεν έχει νόημα, γιατί οι κοπέλες είναι από την νομική και ξέρω ακριβώς τι θα γίνει… Αυτός όμως επέμεινε προσπαθώντας να με μεταπείσει.
«Έχεις κοπέλα;» με ρώτησε κάπως απότομα, πολύ ήρεμα του απάντησα όχι.  «Έχεις χωρίσει πρόσφατα;». Του απάντησα πάλι ήρεμα πως όχι. Τότε έκανε την έκρηξή του, «Δεν θέλεις να έχεις μια κοπέλα;», πριν μιλήσω η αγένειά του με πρόλαβε, συμπληρώνοντας την ερώτηση «και πως θα γνωρίσεις τότε;» πάγωσε το χαμόγελό μου και μια γοργή λάμψη πέρασε από τα μάτια μου. Πριν προλάβω να απαντήσω, όπως θα έπρεπε, ο Ησύχιος επενέβει πυροσβεστικά και ηρέμησαν τα πράγματα… 
Μετά από αυτό, έβγαλε ένα απίστευτο λογύδριο για το «ιδανικό καμάκι», για τους καλύτερους δυνατούς τρόπους προσέγγισης του άλλου φίλου, για την ώρα, το μέρος, τον τρόπο, μετά από πόσα ποτά μιλάς, μετά από πόσα ποτά πράττεις. Τον ρώτησα, με κεκαλυμμένη ειρωνεία, από πού έχει τόσες συστηματικές και οργανωμένες γνώσεις,  από την εμπειρία του ή από ανάλογα sites.  Η απάντηση του ήταν αφοπλιστική «έχω διαβάσει πολλά βιβλία για το θέμα».
Λίγο αργότερα ήρθαν η  Σίβυλλα μαζί με την Ισαβέλλα και το αγόρι της. Ο Doctor Love αντέδρασε αστραπιαία γνωρίστηκε αμέσως και λίγη ώρα αργότερα όταν άρχισαν οι κοπέλες να χορεύουν,  βρήκε πεδίο δόξας λαμπρό και εξαντλήθηκε σε χειρονομίες, αγκαλιές και πειράγματα προς την Ισαβέλλα, χωρίς να δίνει σημασία ότι δίπλα του βρίσκονταν το αγόρι της.
Στο τέλος της βραδιάς και αφού είχαμε αποφύγει τα χειρότερα, τον ρώτησα εάν πρόσεξε ότι η κοπέλα είχε αγόρι… με πολύ φυσικό τρόπο ο αποτυχημένος Σταμάτης Γαρδέλης της δεκαετίας του 2010 απάντησε «ναι το ξέρω, ότι έχω μόνο 10% πιθανότητα, αλλά γιατί να μην το προσπαθήσω»
Τί να του πεις; Η Βλακεία είναι αήττητη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου