Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Tα ανθρώπινα δικαιώματα είναι βασικά δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες που δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι, κατοχυρώνονται στο πρώτο άρθρο της Οικουμενικής Διακήρυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και στα δικαιώματα». Στην Ελλάδα κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα. Εφαρμόζονται σε όλη την Ελληνική Επικράτεια για όλους τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτή.
Η Ευδοξία ανήκει στους αντικαπνιστές, δεν δείχνει κανένα έλεος στην απολαυστική συνήθεια του καπνίζειν. Δεν υποχωρεί με τίποτα από τις θέσεις αυτές. Είναι κατά κάποιο τρόπο μια Savonarola του καπνίσματος, είμαι σίγουρος, πως θα ένιωθε πραγματική ανακούφιση εάν απαγορεύονταν  το κάπνισμα και θα έβλεπε με ικανοποίηση την μαστίγωση των αμετανόητων σε κεντρικές πλατείες.
Εγώ και ο Ησύχιος έχουμε την τύχη, να απολαμβάνουμε την φιλοξενία της, φυσικά υπό τους όρους της. Το κάπνισμα στο σπίτι απαγορεύεται δια ροπάλου. Το μόνο μέρος που γίνεται ανεκτό είναι το μπαλκόνι (ασχέτως με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν) και φυσικά με κλειστές τις μπαλκονόπορτες.  Καθώς ένα από τα πολλά (υπερφυσικά) προσόντα της Ευδοξίας είναι η ισχυρότατη όσφρηση!!!
Ένα παγωμένο βράδυ, μόλις γυρίσαμε από έξω, μας ανακοίνωσε πως τα ρούχα μας μυρίζουν και πως πρέπει να περάσουν την νύχτα έξω στο μπαλκόνι. Με μεγάλη απροθυμία της τα παραδώσαμε, διαμαρτυρόμενοι πως αυτά θα ποτίσουν υγρασία. Με το ακαταμάχητο γελάκι της τα προσπέρασε όλα αυτά. Σε κάποια στιγμή γυρίζει προς τον Ησύχιο και του λέει «Θα βγάλεις έξω και το παντελόνι σου».
Τότε αυτός εξανέστη, το κουταβίσιο του πρόσωπο συσπάστηκε και της φώναξε «όχι κυρία μου, δεν το βγάζω – έχουμε και μια αξιοπρέπεια»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου